VB 2021

Verksamhetsberättelse för Torps Byalag 210101-211231 

Styrelseledamöter:

 

Lars Eriksson, ordförande                       Anki Petersson

Ingrid Swartz, sekreterare                      Britt-Marie Karlsson

Gunvor Rydholm, kassör                         Erling Johansson

Kerstin Eriksson

 

 

Styrelsen har under mandatperioden haft 5 protokollförda möten.

 

Medlemsantalet var 130 vuxna och 6 barn.

 

 

  • Genomförda aktiviteter

 

Under 2020 hade Byalaget inga aktiviteter.

 

Den 28/2 2021 startade våra aktiviteter igen. Vi anordnade en promenadserie. Den började med en promenad vid Sjökas; en solig och fin ”vårdag”. Nästa promenad var förlagt till Stuveryr den 11/3; en blöt och snöig vinterkväll. Den tredje promenaden utgick från Boda 8 den 28/3. Då var det en fin vårdag. Promenaden avslutades i Ankis och Bosses trädgård med korvgrillning. Vårens ”rekordpromenad” genomfördes 15/4. Drygt 30 personer följde i Erlings fotspår över ett oförglömligt hygge. Den 25 april avslutades promenadserien med en promenad på Lelångebanvallen. Även då var vädrets makter med oss.

 

Den 13/5 var det dags för den traditionella poängpromenaden på Sommarhult. Även denna gång gick alla deltagarna hem med en eller flera grönsaks- eller blomplantor. Efter promenaden bjöds det på kaffe och kaka, vilket var uppskattat.

 

Friluftsgudstjänsten vid Fölebäckens smedja gick av stapeln den 4/7. Det kom 40 personer till detta evenemang. I skön sommarvärme höll Katarina Johansson gudstjänst. Musik framfördes av Bengt Larsson och Lars-Göran Waldetoft. Efter gudstjänsten bjöds det på kyrkkaffe.

 

Under vecka 27 bedrev byalaget sommarcafé i Torps skola. Detta organiserades av Gunvor Rydholm med hjälp av goda medarbetare. Caféveckan gav ett stort tillskott till kassan.

 

10/8 tog ca 60 personer chansen att se hembygden från ovan. Tillsammans med Helinord AB anordnade Byalaget en rundflygning med helikopter. Före eller efter flygning kunde man köpa korv och bröd, kaffe och kaka i ”Britt-Maries garage”.

 

En vacker sensommardag 4/9 var det poängpromenad på Stuveryr. Drygt 20 deltagare gick promenaden och svarade på frågorna. Efteråt bjöds det på fika. Priserna gick i höstens tecken.

 

På våffelcaféet 16/10 kunde man avnjuta nygräddade våfflor och nybryggt kaffe. Ca 50 nöjda personer kom till detta arrangemang.

 

Tyvärr fanns det inga bryggor vid Kinks badplats under 2021. Detta beroende på att de gamla var för dåliga och att det inte fanns pengar till att köpa nya.

Byalaget erbjöd sig att sponsra med 50 000 kr, vilket är kostnaden för två sektioner. Det behövs tre sektioner Detta erbjudande antogs inte. Vi fick däremot erbjudande om att ta över driften av badplatser. Det var Byalaget inte berett att göra.

 

  • Informationsspridning:

 

Byalaget har en webbplats: www.torpsbyalag.se

Byalaget har även en Facebooksida:

http://www.facebook.com/pages/Torps-Byalag/279721232511.

 

Styrelsen tackar alla som medverkat och bidragit till att trakten kring Ellenö och Torp ska vara en bra och attraktiv plats att bo och verka i.

Torp den 31/12 2021

Styrelsen för Torps byalag

Senaste kommentarer

01.08 | 07:50

Hej Cermith! Ja, det finns ett Upsal nära Torp. Mvh Ingrid Swartz, Torps Byalag

01.08 | 07:30

Hello, Jag släktforskar och undrar ifall det finns en plats som heter Upsal, T...

02.01 | 11:27

Bra, trevlig och informativ sida. Finns inget negativt att skriva. Tack för all...

29.04 | 18:06

Bra att du engagerar dig i denna fråga Birgitta!